Avrupa Birliği Hayatboyu Öğrenme Programlarından olan Grundvig Programından Ulusal Ajansa sunduğumuz; Kırsal Turizm Eğiticileri ve Yöneticileri için Eğitmen olmak amacıyla yaptığımız bireysel başvurularımız kabul edildi. İngilizce dil belgesi olan üyelerimizden 4 kişinin başvuru yaptığı proje; 15-21-Eylül-2013 tarihlerinde İtalya’da gerçekleştirilecek olup, proje çalışmalarına Kırsal Turizm Derneği başkanı Nedim Zurnacı ve derneğimizin Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Gülfer Cezayirli katılacaklardır.
Grundtvig Programı,
Bilginin sürekli yenilenmesi neticesinde oluşan gereksinimleri karşılamak ve yetişkin kişilere yaşamları boyunca bilgi ve niteliklerini geliştirmek için imkanlar sunarak istihdam olanaklarını artırmak ve toplumda meydana gelen değişikliklere uyum sağlamalarını amaçlar.
Grundtvig Kimdir?
Danimarkalı filozof, din bilgini, öğretmen, tarihçi ve şair olan Nikolaj Frederick Severin Grundtvig (1783-1872) Halk Okullarının (folk schools) “babası” olarak anılır ve topluma aktif katılım sağlamaları için yetişkinlerin eğitilmesi konusunda önemli çalışmalar yapmıştır. Temel olarak, eğitimin sadece bir meslek veya kariyer için değil, manevi tatmin için bireylerin yaşamboyu eğitime katılmaları gerektiği düşüncesini savunmuştur. Yaygın eğitimde İskandinav geleneğinin kurucusu olarak bilinir ve bu çalışmalarından dolayı Avrupa Komisyonu tarafından programa onun adı verilmiştir.

Derneğimizden Haberler

İletişim ve Şipariş: 0533 577 07 20